Der er mange druesorter i verden. Og druerne giver forskellig smag og aroma til de vine, som fremstilles af dem. Vi danskere elsker vin og har favoritter blandt druesorterne. Der går i perioder mode i en bestemt druesort, som så bliver den, som alle har lyst til at smage. Dette er spændende, for på den måde når vi dybt ned i smagen med de forskellige druesorter og lærer dem rigtig godt at kende.
En drue, der virkelig har vind i sejlene i disse år, er Zinfandel. Det er en drue, der giver stor og kraftig smag til vinen. En mundfuld af en Zinfandel-vin er en smagsoplevelse med mange nuancer og et rigt facetteret smagsbillede. Det skyldes blandt andet, at Zinfandel-druen modnes forskelligt på klasen, således at der på samme klase kan findes næsten grønne druer, samt rosafarvede og helt blå.
Kær drue har mange navne
Der er måske nogen, der ved, at Zinfandel er det amerikanske navn på den drue, der i Italien kendes som Primitivo. De to druer har da også identisk DNA. Der er med andre ord tale om samme drue, blot med forskellige navne. Zinfandel-navnet nyder høj popularitet i disse år, formentlig på grund af de kraftige og sødmefulde smagsnuancer, der præger disse vine. De smager simpelthen fantastisk.
Vine af Zinfandel-druer er skønne, uanset om de er røde, hvide eller rosé. Der ligger store smagsoplevelser gemt i hver eneste flaske. Og Zinfandel passer godt til både rødt kød og lette retter. Vælg en Zinfandel-hvidvin til fisken og en rød til de kraftige kødretter. Og åbn en afkølet flaske Zinfandel-rosé, når du skal nyde de lune sommeraftener i haven eller på cafeen.
En favorit hos danske vinelskere
Her til lands har vi taget Zinfandel til os med åbne arme. Vi elsker den store smag. Og det er blevet en yndet vin ved de danske middagsselskaber. Men vinene smager nu også skønt alene. Et glas Zinfandel efter en lang arbejdsdag er ren forkælelse. Om du er til rød, hvid eller rosé, så er der altid en Zinfandel vin, der passer til dig.
More from Mad & drikke
Mousserende vin – Sådan får du den perfekte aperitif
En mousserende vin er en aperitif, der er både sød og sødme. Den er perfekt til at starte en middag på, og …